Thursday , 21 September 2017

Prostituta: Djema, ja sa duhet të zgjasë seksi që një femër të arrijë kulmin e orgazmës

seks-8-620x330
Se sa duhet të zgjatë seksi është pyetje që rrallëherë merr përgjigje të saktë, e sidomos kur është fjala për atë se sa duhet të zgjatë seksi që gratë të kënaqen në maksimum.
Një studim i bërë vitin e shkuar nga Journal of Sexual Medicine kishte zbuluar se periudha mesatare e marrëdhënieve seksuale është diku 5.4 minuta. Por, a është e vërtetë kjo?
Një studim tjetër tregon se gjatësia mesatare e seksit është rreth 7.5 minuta, sipas Rachel Hills, autore e The Sex Myth. (Fatkeqësisht dy studimet kanë marrë parasysh vetëm të dhënat e çifteve heteroseksuale, prandaj nuk janë krejtësisht të kompletuara.)
Por sipas një tjetër studimi ku janë pyetur rreth 10 prostituta, rezulton se koha ideale që një femër të arrijë kulmin e saj gjatë seksit duhet të jetë 11-13 minuta paralojë, të ndjekur më pas me 7-8 minuta marrëdhënie seksuale.
Kjo është gjë e mirë, por jo aq sa pjesëmarrësit kishin dashur: dyfishin e kohës për seks! Prandaj, ndoshta është që gratë preferojnë më shumë minuta paralojë dhe pastaj 14-16 minuta seks në shtrat. A tingëllon kjo si diçka që mund të bëhet? Patjetër që po!
Megjithatë, cili është çelësi për seks më të gjatë? Terapisti i seksit dhe terapisti i licencuar familjar dhe martesor, Ian Kerner, autor i She Comes First, thotë se paraloja është përgjigja për seks më të gjatë.
“Gjithmonë i inkurajoj çiftet të shpenzojnë më shumë kohë në paralojë sesa në seks”, ka thënë ai për SELF.

Bëje LIKE dhe merr lajmin e fundit nga Indeksi: